Uw kind, onze zorg!

Kinderdagverblijf Juffrouw Ooievaar.

Oude heerweg 3,
9051 Sint-Denijs-Westrem (Gent)

Openingsuren

Maandag tot vrijdag
van 7u30 tot 18u

Bekijk hier onze sluitingsdagen.

WERKING

Om de kwaliteit van de opvang te garanderen worden we gecontroleerd door Kind en Gezin. Hierdoor is de basiskwaliteit inzake hygiëne, veiligheid en pedagogische begeleiding gewaarborgd. Het inspectieverslag en de vergunning kan je steeds als ouder ter plaatse inkijken.

Verjaardagen en feestdagen gaan bij ons nooit onopgemerkt voorbij. 

In partnership met de ouders

Wij vinden de mening van de ouders belangrijk. Wij staan open voor Uw ideeën of opmerkingen. Hebt U problemen met onze werking, vertel het ons dan, we staan klaar met een luisterend oor en maken steevast de nodige tijd vrij om erover te praten.

Een gezellige, warme en veilig omgeving kun je enkel creëren in samenspraak met de ouders. Jouw kindje moet zich van dag één hier welkom en thuis voelen! Daarbij hanteren we een transparante werkwijze, gebaseerd op jarenlange ervaring en pedagogische methodes.

Daarbij vertrekken we van een glashelder uitgangspunt: 

Bij Kinderopvang Juffrouw Ooievaar spelen kinderen van alle leeftijden samen.
We geloven sterk in verticale groepjes, waarbij kinderen van alle leeftijden samen kunnen spelen. Dit zorgt voor vertrouwdheid en een hechte groep. Zo leren de kinderen al snel omgaan en rekening houden met anderen. Onze vaste begeleiders werken dan ook met kinderen van verschillende leeftijden samen. Van de start tot aan de kleuterschool blijven de kinderen in dezelfde groep, wat voor vertrouwen en comfort zorgt. Het spreekt voor zich dat nieuwe kindjes moeten wennen. We starten elke opvang dan ook met een wenmoment, waar de ouders bij betrokken worden.

Een bijkomend voordeel van onze manier van werken, is dat broers en/of zussen van een andere leeftijd in dezelfde groep ondergebracht kunnen worden. 

Accommodatie

Kinderopvang Juffrouw Ooievaar staat garant voor een veilige én gezellige speelruimte. In een aangename, hygiënische omgeving is het immers fijner spelen. 

Zo is onze speelruimte voorzien van een heel aantal kleine speelhoekjes waar de kinderen aan de slag kunnen. In groep, maar ook individueel wanneer daar nood aan is.

Slapen kan in kleine, gezellige slaapkamers die een warme cocon vormen en waar de kinderen echt tot rust kunnen komen. Storende geluiden worden gebannen. Verder is er ook een aangenaam tuintje voorzien, waar de kleine speelvogels zich kunnen uitleven op fietsjes en naar hartenlust kunnen ravotten.